Citu tautu virtuve

Ēģiptiešu nacionālā virtuve

Ēģiptiešu ēdieni var likties neparasti - Ēģiptes virtuve atspoguļo valsts vēsturi, vietējie pavāri izmanto vietējās sastāvdaļas un ēģiptiešu ēdienu tradīcijas ir savienotas ar grieķu, turku, libāniešu, palestīniešu un sīriešu tradīcijām un gaumi. Ēdieni ir vienkārši, taisīti ar nogatavojušiem augļiem un dārzeņiem un sezonāli svaigām garšvielām, tie ir labi un veselīgi. Ēģiptiešu ēdieni var būt maigi un taukaini.

Vairākums ēģiptiešu savu dienu sāk ar vieglām brokastīm - pupiņas (pupiņu kūkas), olas, marinēti dārzeņi, sieri un ievārījums. Vairums ģimeņu kārtīgi paēd ap pulksten 14.00 - 17.00, kam seko arī pēcpusdienas atpūta - siesta. Ēģiptieši mēdz iedzert angļu tēju ap 17.00 - 18.00 un ieturēt vieglas vakariņas vēli vakarā.

Maize
Galvenais ēģiptiešu pamatēdiens ir maize visdažādākos veidos. Pārsvarā visā Ēģiptē ir pitas maize, kas taisīta no smalkiem miltiem - aysh shami, vai ar rupjiem miltiem - aysh baladi. Maize pildīta ar dažādiem pildījumiem kļūst par Ēgiptes sviestmaizi - sandwich.

Pupas
Vietējās pupas, līdz ar maizi, kļūst par ēģiptiešu galveno dienas barību. Tās var būt pagatavotas visdažādākos veidos - tās var būt vārītas kopā ar citiem dārzeņiem, pievienotiem sakapātiem sīpoliem, tomātiem un garšvielām - parasti pasniedz brokastīs kopā ar olām. Kā arī pupas var būt pievienotas  citiem ēdieniem. Līdzīgi pupas pagatavotas var tikt ievietotas maizē un pārdotas uz ielas.

Molokhiyya
Lapains, zaļš vasaras dārzenis, kas raksturīgs Ēģiptē. Vietējie vienmēr būs lepni pasniegt viņu tradicionālo Molokhiyya biezzupu. Sakapātas lapas tiek pasniegtas kopā ar vistu, trusi vai jēra gaļu. Zupa var tikt pasniegta kopā arī ar maizes gabaliņiem vai rīsiem. Pasniegtai zupai ir pieklājīgi, ja jūs iemērcat zupā maizes gabalu.

Zupas un salāti
Papildus molokhiyya, ēģiptieši gatavo dažādas gaļas, dārzeņu un zivju zupas, kuras ir ļoti garšīgas. Salāti var tikt pagatavoti no zaļumiem, tomātiem, kartupeļiem, olām, pupām un jogurta. Jogurts ir svaigs un bez dažādiem saldinātājiem, līdz ar to jūs paši varat pievienot medu, ievārījumu, konservus vai piparmētru.

Otrie ēdieni
Galvenais ēģiptiešu pamatēdiens ir rīsi un maize, kas var tikt pasniegts pusdienās vai vakariņās. Vairumam ēģiptiešu gaļa ir ekskluzīvs produkts, tādēļ to pasniedz mazos apmēros. Gaļu cepj kopā ar dārzeņiem un pasniedz ar rīsiem. Tomēr gaļas ēdieni galvenokārt tiek pasniegti restorānos.

TORLY - dažādu dārzeņu sautējums parasti tiek pasniegts ar jēra gaļu vai liellopu gaļu, sīpoliem, kartupeļiem, pupām un zirņiem. Cūkas gaļu parasti neēd musulmaņi, bet tā ir pieejama.

Baložus audzē viscaur Ēģiptē, tajos gatavojot ieliek rīsus un pēc tam izcepj - cepti baloži ir ēģiptiešu nacionālā delikatese. Tie ir mazi, līdz ar to jums būs jāpasūta vienlaikus vairāki. Vislabākie parasti būs vietējos, mazajos restorānos.

Rīsi bieži tiek gatavoti kopā ar riekstiem, sīpoliem, dārzeņiem un mazliet gaļas.

Vietējie sieri ir divu veida - maigāks un asāks. Sierus parasti liek salātos un sviestmaizēs.

Ēģiptē ir iespējami dažāda veida svaigi augļi visu gadu. Ziemā ir iespējami banāni, dateles, apelsīni un sarkanie apelsīni. Ēģiptiešu vasarās - melones, persiki, plūmes un vīnogas.

GOZ - rieksti un MOHAMAS (žāvēti augļi) ir populāras uzkodas Ēģiptē un tās ir nopērkamas uz ielas ļoti daudzās vietās. Visi rieksti ir ļoti garšīgi, iesakām nobaudīt BUNDOK - lazdu riekstus, LOZ - mandeles vai FUZDO - pistācijas. Ja jums garšo zemesrieksti, tad visgaršīgākos jūs varat nobaudīt Asuānā.

Ēģiptiešu deserti pārsvarā ir mīklas izstrādājumi vai sacepumi izmērcēti medū. BAKLAVA - mīkla, medus un rieksti - ir viens no mazāk saldiem desertiem, FATIR - pankūkas, kuras pildītas, sākot no olām līdz aprikozēm, BASBOUSA - diezgan salds izstrādājums, taisīts no izmērcētas mannas mīklas medū un garnēts ar lazdu riekstiem.

Password generator

Aptauja

Kādas pārmaiņas Jus plānojat veikt savā mājolkī 2014. gadā?

INSTRUKCIJAS

» Instrukcijas

» Kā salikt moduļu skapi?

» Atvilktnes salikšanas instrukcija

Brīvi stāvošo skapju salikšanas instrukcijas:

» BS1D - 3

» BS2D - 1

» BS2D - 2

» BS3D - 1

» BS4D - 1

Aktivitātes

Lielveikalu jaunumi- TC „Spice Home” ĶERTĀS DIENAS no 9.- 11. martam.

TC „Spice Home” jau piekto reizi rīko akciju- ĶERTĀS DIENAS. Šoreiz akcija norisināsies no 9. līdz 11. martam un veikali piedāvās savām precēm atlaides līdz 70 %. Atrodiet sev vajadzīgās mantas un šajā nedēļas nogalē dodieties uz TC „Spice Home”, lai iegādātos preces par īpašām atlaidēm.

Ekspozīciju izpārdošanas akcija ACCENTA veikalos jau no 24.02.12.

Plānojiet iegādāties virtuves iekārtu? Izmantojiet iespēju iegādāties virtuves iekārtu ar 50 % atlaidi ACCENTA veikalos, ekspozīciju izpārdošanas ietvaros. Zemākas cenas vairs nebūs!

ACCENTA padomi- atvieglojiet savu ikdienu.

Iegādājoties preces internetā bieži rodas dažādi jautājumi un neskaidrības par preču izskatu, piegādi un maksāšanas kārtību. Kā neapjukt šajā lielajā piedāvājuma klāstā un izvēlēties tieši to, ko jūs vēlaties? ACCENTA piedāvā īpašu sadaļu ACCENTA padomi, kas palīdzēs sarežģītas lietas ieraudzīt vienkāršā veidā.

Interjera dizaina jaunumi- vai metāla materiāli 2012. gadā iederēsies Jūsu virtuvē?

Katrs gads nāk ar jaunām tendencēm un krāsu gammām. Kas jauns būs vērojams šajā gadā virtuvju dizainā? Ar jaunākajām tendencēm iepazīstina Savienoto Valstu krāsu asociācija (Color Association of the United States).

Ziemas preču kolekciju izpārdošana TC „Rīga Plaza” ir klāt!

Vēl ziemai tā īsti nemaz nesākoties, visi lielākie iepirkšanās centri steidz rīkot ierastās ziemas preču izpārdošanas akcijas. Arī modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” jau 9. janvārī sāksies iepriekšējo kolekciju izpārdošanas. Grandiozās atlaides turpināsies līdz 22. janvārim.

Sveicam visus ar 2012.- Pūķa gada iestāšanos!

Jaunais gads ir sagaidīts un šobrīd jau ar visiem 100 % varam mesties iekšā cīņā ar pūķi. Lai spētu šo valdonīgo dzīvnieku pieradināt viņš ir jāizprot. Kāds ir 2012. gada pūķis?

Ko mums atnesīs jaunais 2012. pūķa gads?

No katra jauna gada mēs gaidām ko savādāku un īpašu. Ko atnesīs 2012. pūķa gads?

Ko likt Vecā gada vakarā svētku galdā?

Vecā gada pavadīšanas un jaunā gada sagaidīšanas rituāls parasti tiek saistīts ar labi klātiem svētku galdiem. Ko likt uz svētku galda un kāda ir svētku ēdienu nozīme?

Ziemassvētku tradīcijas un nozīme.

Ziemassvētku vakars saistās ar dāvanām, svecītēm, ģimenes kopā sanākšanu un laba vēlējumiem. Mūsdienās vairs netiek tik liela vērība pievērsta Ziemassvētku nozīmei kā tādai, dažādiem simboliem, tradīcijām un senlatviešu parašām. Kādus ēdienus gatavot svētku vakara galdam, kāda ir to nozīme saistībā ar Ziemassvētkiem un kādus ticējumus šajā vakarā ievērot?

Veikalu jaunumi- ACCENTA veikalu darba laiks svētkos.

ACCENTA veikalu darba laiks svētku nedēļā ir mainīts. Ja bijāt nolēmuši šajā periodā iekārtot savu mājokli, tad jāpatur prātā jaunie veikalu darba laiki.