Aktivitātes

Ziemassvētku padomi- cepam piparkūkas!

Kurš gan neatceras, bērnībā cepto piparkūku smaržu. Visu māju pārņēma šis salkanais Ziemassvētku aromāts. Šogad, kad Ziemassvētku sajūtu nepapildina koši balta sniega sega, radīsim svētku sajūtu cepot piparkūkas. Kopumā tas šķiet vienkārši, bet tomēr ir jāzina dažādi knifiņi, lai piparkūkas izdotos uz visiem 100 %.

1. Lai mīkla izdotos, milti, cepamais pulveris un garšvielas jāizsijā caur sietu; 

2. Kā taukvielu var izmantot sviestu, margarīnu, skābo vai saldo krējumu; 

3. Mīklai var pievienot arī nedaudz medus. Medu iepriekš silda līdz 50 grādu temperatūrai karstā ūdens peldē;

4. Ja sirdij un acis kārojas īpaši tumšas krāsas piparkūkas, masai jāpievieno papildus dedzinātā cukura sīrups; 

5. Ja mīkla slikti pakļaujas veltnēšanai (līp pie galda vai plaisā), pievienosim vēl taukvielas un miltus;

6. Kraukšķīgas piparkūkas var uzcept tikai no labas mīklas - tādas, kurā ir pareizas taukvielu un cukura proporcijas;

7. Mīklas nogatavošanās vēlama 12 grādu temperatūrā;

8. Jo plānāk mīkla tiks izrullēta, jo plānākas būs piparkūkas (ieteicami ir 1,5 -2 mm);

9. Piparkūku cepumi karstumā izplešas, tādēļ tie uz pannas jāliek ievērojot atstarpi;

10. Lai glīti būtu arī cepumu „dibentiņi", cepšanai vislabāk izmantot pergamentu vai cepamo papīru;

11. Gatavai mīklai ledusskapī jānostāvas vismaz pāris stundas, labākajā gadījumā nedēļa. Gatavo mīklu vēsā vietā var uzglabāt vismaz 2 mēnešus!

12. Piparkūku cepšanai var izmantot gan metāla, gan plastmasas formiņas. Parasti ērtākas lietošanā ir metāla formiņas, jo tām ir asākas maliņas un tās ilgāk kalpos, tad arī piparkūku maliņas iznāks līdzenākas.

Protams, mīklai jāpievieno maģisko garšvielu kokteilītis. Piparkūku garšvielu sastāvs ir katras nama mātes noslēpums. Tomēr, ja tev nav pārāk daudz pieredzes, bet vēlies, lai tas, ko cep, aromāta un garšas ziņā līdzinātos piparkūkām, tad meistari piedāvā šādu klasisku garšvielu proporciju sadalījumu: kanēlis - 60 %, krustnagliņas un smaržīgie pipari - 12%, ingvers, muskatrieksts un koriandrs - 8%, melnie pipari un kardamons - 4%, garšas buķeti uzlabos arī sasmalcināti rieksti ( piemēram, mandeles). Būtiski ir likt lietā visu garšvielu buķeti, turklāt arī atbilstošās proporcijās un svaigi maltas, tad piparkūkas būs īsteni aromātiskas un gardas.

Ja vēlieties piparkūkas noklāt ar glazūru, tās pagatavošana ir ļoti vienkārša: 1 olas baltums, 250 g pūdercukura, 1/2 tējk. citrona sulas. Olu baltumu sakuļ putās. Lēni, pa vienai karotei pievieno izsijātu pūdercukuru, pēc tam citrona sulu. Puto 10 minūtes. Pēc tam sapilda glazēšanas trauciņos un veido skaistus uzrakstus.

Lai Jums izdodas gardas piparkūkas!

 

www.accenta.lv

www.accentaoutlet.lv

Jūsu ACCENTA!

Password generator

Aptauja

Kādas pārmaiņas Jus plānojat veikt savā mājolkī 2014. gadā?

INSTRUKCIJAS

» Instrukcijas

» Kā salikt moduļu skapi?

» Atvilktnes salikšanas instrukcija

Brīvi stāvošo skapju salikšanas instrukcijas:

» BS1D - 3

» BS2D - 1

» BS2D - 2

» BS3D - 1

» BS4D - 1

Aktivitātes

Lielveikalu jaunumi- TC „Spice Home” ĶERTĀS DIENAS no 9.- 11. martam.

TC „Spice Home” jau piekto reizi rīko akciju- ĶERTĀS DIENAS. Šoreiz akcija norisināsies no 9. līdz 11. martam un veikali piedāvās savām precēm atlaides līdz 70 %. Atrodiet sev vajadzīgās mantas un šajā nedēļas nogalē dodieties uz TC „Spice Home”, lai iegādātos preces par īpašām atlaidēm.

Ekspozīciju izpārdošanas akcija ACCENTA veikalos jau no 24.02.12.

Plānojiet iegādāties virtuves iekārtu? Izmantojiet iespēju iegādāties virtuves iekārtu ar 50 % atlaidi ACCENTA veikalos, ekspozīciju izpārdošanas ietvaros. Zemākas cenas vairs nebūs!

ACCENTA padomi- atvieglojiet savu ikdienu.

Iegādājoties preces internetā bieži rodas dažādi jautājumi un neskaidrības par preču izskatu, piegādi un maksāšanas kārtību. Kā neapjukt šajā lielajā piedāvājuma klāstā un izvēlēties tieši to, ko jūs vēlaties? ACCENTA piedāvā īpašu sadaļu ACCENTA padomi, kas palīdzēs sarežģītas lietas ieraudzīt vienkāršā veidā.

Interjera dizaina jaunumi- vai metāla materiāli 2012. gadā iederēsies Jūsu virtuvē?

Katrs gads nāk ar jaunām tendencēm un krāsu gammām. Kas jauns būs vērojams šajā gadā virtuvju dizainā? Ar jaunākajām tendencēm iepazīstina Savienoto Valstu krāsu asociācija (Color Association of the United States).

Ziemas preču kolekciju izpārdošana TC „Rīga Plaza” ir klāt!

Vēl ziemai tā īsti nemaz nesākoties, visi lielākie iepirkšanās centri steidz rīkot ierastās ziemas preču izpārdošanas akcijas. Arī modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” jau 9. janvārī sāksies iepriekšējo kolekciju izpārdošanas. Grandiozās atlaides turpināsies līdz 22. janvārim.

Sveicam visus ar 2012.- Pūķa gada iestāšanos!

Jaunais gads ir sagaidīts un šobrīd jau ar visiem 100 % varam mesties iekšā cīņā ar pūķi. Lai spētu šo valdonīgo dzīvnieku pieradināt viņš ir jāizprot. Kāds ir 2012. gada pūķis?

Ko mums atnesīs jaunais 2012. pūķa gads?

No katra jauna gada mēs gaidām ko savādāku un īpašu. Ko atnesīs 2012. pūķa gads?

Ko likt Vecā gada vakarā svētku galdā?

Vecā gada pavadīšanas un jaunā gada sagaidīšanas rituāls parasti tiek saistīts ar labi klātiem svētku galdiem. Ko likt uz svētku galda un kāda ir svētku ēdienu nozīme?

Ziemassvētku tradīcijas un nozīme.

Ziemassvētku vakars saistās ar dāvanām, svecītēm, ģimenes kopā sanākšanu un laba vēlējumiem. Mūsdienās vairs netiek tik liela vērība pievērsta Ziemassvētku nozīmei kā tādai, dažādiem simboliem, tradīcijām un senlatviešu parašām. Kādus ēdienus gatavot svētku vakara galdam, kāda ir to nozīme saistībā ar Ziemassvētkiem un kādus ticējumus šajā vakarā ievērot?

Veikalu jaunumi- ACCENTA veikalu darba laiks svētkos.

ACCENTA veikalu darba laiks svētku nedēļā ir mainīts. Ja bijāt nolēmuši šajā periodā iekārtot savu mājokli, tad jāpatur prātā jaunie veikalu darba laiki.